Fråga 1. Vad symboliserar turkos för teckenspråkiga?

För de teckenspråkiga symboliserar färgen turkos den gemenskap och kultur det innebär att vara teckenspråkig. Om man använder turkos färg på t. ex. kläder associerar teckenspråkiga det till teckenspråket och dövkulturen. VI använder därför detta färg på hemsidan.

Fråga 2. Det finns inga kurser på min ort. Hur gör jag?

Om du vill ha hjälp med detta, var vänlig kontakta oss via e-post eller telefon. En möjlighet är att vi arrangerar en kurs på din ort eller nära dig. För detta krävs att vi löser en del praktiska frågor, men det viktigaste är att det finns tillräckligt många intresserade.Tveka inte att kontakta oss via epost eller telefon om du vill ha en kurs på din ort.

Fråga 3. Hur många tecken finns det i svenska teckenspråket?

Det finns i skrivande stund omkring 14000 dokumenterade och bevarade tecken på teckenspråkslexikonet vid Stockholms universitet. Många tecken för olika fackområden är fortfarande inte dokumenterade och arbetet med dokumentation av tecken pågår kontinuerligt.

Intressanta och tankeväckande länkar om teckenspråk.

Hela staden lärde sig teckenspråk. Den här hörselskadade mannen gick ut från hemmet och förväntade sig en vanlig dag, som utgår främst på att göra sig förstådd. Men det hans stad gjorde för honom är bara så himla vackert.

Institutet för språk och folkminnen har bra och informativa länkar om svenska teckenspråket.

Hur många teckenspråk finns det i världen?

Det finns cirka 160 olika teckenspråk i världen, jämfört med cirka 6000 - 7000 olika talade språk.

En mycket tankeväckande film om att komma ut...se här länken